dissabte, 6 de novembre del 2010

La forma física

Com tots sabeu, per a tindre una vida saludable tenim que fer una miqueta d'esport. L'esport ajuda al desenvolupament físic i mental, a relacionar-se amb els altres...a més fent esport els vostres xiquets i xiquetes aprenen valors com el companyerisme i, sobretot, seran infants més sans i també serà una manera d'eliminar els nervis.

Per tot això, és molt important animar als vostres fills a fer una mica d'esport diàriament (la recomanable és una hora). I això els ajudarà a:

-Sentir-se menys estressats.
-Sentir-se millor amb ells mateixos.
-Estar més preparats per a aprendre en l'escola.
-Mantindre un pes saludable.
-Desenvolupar i mantindre ossos, músculs i articulacions sans.
-Dormir millor a les nits, relaxats...etc.

Les recomanacions que us done són que eviteu que els xiquets passen massa temps veient la televisió o front l'ordinador (si n'hi ha algun cas), heu de limitar-los el temps. Així com posant-vos de exemples sent actius, que els xiquets veien que vosaltres també feu esport, ja que recordeu que sou un model per als vostres fills. El millor és que practiqueu l'exercici físic junts, fent-lo d'una manera divertida, ja siga ballant cançons, caminar o anar en bicicleta, practicar ioga,...etc. A més, estos moments us unirà més i es desenvoluparan amb més èxit els llaços afectius entre vosaltres. I sobretot, com ja vaig parlar en l'entrada de l'alimentació, heu de cuidar l'alimentació dels xiquets, donant-li'ls menjars sans i equilibrats, res de pastissos ni menjars preparats.

En l'etapa dels tres anys fins aproximadament els dotze anys en psicomotricitat es denomina "Etapa Crítica". En la mateixa el xiquet ha de tindre la possibilitat de vivenciar la major quantitat d'experiències motrius possibles. 

Això és perquè el seu sistema neuromuscular està en formació i creixent, i tota l'experiència que pot adquirir s'anirà "emmagatzemant" a nivell cerebral, de la mateixa forma que un ordinador, per consegüent quantes més experiències emmagatzemades, major potencial per a desenvolupar-se en el futur.

És per això que les activitats que es fan en l'educació física infantil, es refereixen principalment a l'adquisició d'habilitats motores simples i complexes com saltar, reptar, grimpar, escalar, llançar, botar, trepitjar, etc. En aquests tipus d'activitats predomina la coordinació neuromuscular requerint-se molta poca presència de les qualitats físiques força, resistència i velocitat.



No significa que no hi haja de treballar-se la força i la velocitat en els xiquets, s'entrenen però d'una forma diferent a la d'un adult.

Tot moviment nou que el ser humà aprén, en realitat és la combinació de moviments vells ja adquirits; de ahí la importància en la infància de realitzar la major quantitat i varietat d'activitats motrius possibles.


En la nostra escola treballem la forma física dedicant tots els dies una horeta fent:

-Activitats i jocs de corda
-Sessions de psicomotricitat
-Balls
-Activitats i jocs amb les bicicletes
-Jocs de rotlle
-Sessions de ioga
-Jocs de pilota,...etc.

Aquest any, a més, hem introduït les següents activitats extraescolars per als xiquets d'infantil per tal de fomentar la forma física:

-Ballet
-Ioga
-Judo

Si voleu més informació sobre la forma física dels xiquets us deixe una pàgina interessant per a que li feu una ullada:

 L'esport per a educar, no educar per a l'esport 

Ací us deixe un vídeo de la sessió de psicomotricitat que van fer els vostres fills l'altre dia amb la profe Llúcia, ja que jo no vaig poder assistir eixe dia al col·legi. Espere que us agrade:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada